Noutati, stiri, comunicate

Declaratie de presa a directorului general al CFR SA, Dimitrios Sophocleous.

30 mar. 2013
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA începe în luna aprilie procedura de recrutare a mai mulţi manageri, urmând să angajeze şapte directori şi cinci directori generali adjuncţi, a anunţat sâmbătă societatea feroviară.

http://www.mediafax.ro/economic/cfr-sa-angajeaza-directori-generali-adjuncti-cum-se-va-desfasura-recrutarea-pentru-cei-12-noi-angajati-10701039

Declaratie de presa ministrul Transporturilor referitor la privatizarea CFR Marfa

23 mar. 2013
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat că două din cele mai mari companii româneşti din domeniul transportului feroviar, Grup Feroviar Român şi Transferoviar Grup, sunt interesate de privatizarea CFR Marfă.


Citeste articolul integral » http://www.ghimpele.ro/2013/03/douhttp://www.ghimpele.ro/2013/03/doua-mari-companii-romanesti-interesate-de-privatizarea-cfr-marfa/a-mari-companii-romanesti-interesate-de-privatizarea-cfr-marfa/#ixzz2ON0CvjgG

Declaratie de presa a ministrului Transporturilor privind privatizarea CFR Marfa

22 mar. 2013
Anuntul de privatizare al CFR Marfa va fi publicat cand isi vor termina treaba cei de la Deloitte, cred ca pe 6 - 8 aprilie, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

Guvernul a aprobat, in 13 februarie, strategia de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa" SA. Documentul propune vanzarea unui pachet majoritar de actiuni unui investitor strategic sau unui consortiu format din investitori strategici si financiari.

Selectia investitorului se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare a investitorilor, si anume negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante urmata de licitatie cu oferta in plic, conform legislatiei in vigoare.

Singurul criteriu de adjudecare a licitatiei va fi pretul oferit.

Comunicat MTI

22 mar. 2013
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat, joi, că CFR Călători are de astăzi un nou Consiliu de Administraţie, sub un management privat.
Astfel, noul CEO al CFR Călători este Valentin Dorobantu, iar președintele Consiliului de Administrație este Alexandra Gâtej, fostă consilieră a președintelui Traian Băsescu.
Din Consiliul de Administraţie mai fac parte Dana Galben, care a ocupat funcţii de conducere la CFR Călători, CNADNR şi CFR SA, George Micu şi Claudiu Octavian Dumitrescu, ambii având de asemenea, în trecut, poziţii de conducere la companiile din domeniul feroviar.
Fenechiu a prezentat joi câteva date din CV-ul lui Valentin Dorobanţu: a terminat Facultatea de Politehnică secţia Transporturi, are un master în logistică transporturi, este de asemenea absolvent al Facultăţii de Comerţ din cadrul ASE şi a ocupat anterior funcţii de conducere în CFR Infrastructură şi CFR Călători.
"Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 20 martie 2013 şi Consiliul de Administraţie din 21 martie 2013 a ales la CFR Călători Consiliul de Administraţie şi noul management privat. Am promis că vom avea management privat la CFR Călători până la sfârşitul lunii februarie. Din cauza unor parteneri am întârziat trei săptămâni. Astăzi, a treia companie din cadrul CFR, are management privat", a spus Fenechiu.
"Noul CEo al companiei este Valentin Dorobanțu, 40 de ani, absolvent al Universității Politehnice București - Facultatea de Transporturi, master in Logistica Transporturi, absolvent al Academiei de Studii Economice - Facultatea de Comert, a ocupat mai multe de conducere in cadrul CFR Intrastructura, AFER si CFR Calatori. Președintele CA este Alexandra Gâtej, cunoscută cred de mulți din 2005. A fost președinta la Unilever pe Europa Centrală și de Sud controland 8 țări, cu o bogată experiență în management", a anunțat Fenechiu.
Fenechiu a mai afirmat că salariile noilor manageri vor face obiectul unor negocieri între CA şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor, proprietarul companiei.

PROPUNERE PENTRU STATUTUL PERSONALULUI FEROVIAR

14 mar. 2013

Procese verbale negociere CCM 2013-2014 CN CFR SA

12 mar. 2013