Noutati, stiri, comunicate

Adresa inaintata SNTFC CFR Calatori

25 apr. 2013
Avand in vedere recenta pozitie adoptata SNTFC CFR Calatori in raport cu apartenenta sindicala a personalului societatii care detine functii de conducere, pozitie manifestata prin Directia Resurse Umane si transpusa in practica prin obligarea acestei categorii de personal de a completa diferite declaratii sub amenintarea pierderii locurilor de munca detinute, facem urmatoarele precizari:
Document anexat.

Comunicat MTI privind privatizare CFR Marfa.

20 apr. 2013
Mai multe termene ale licitaţie pentru privatizarea CFR Marfă, decalate; câştigătorul va fi anunţat pe 26 iunie.

Astfel, potrivit anunţului, documentele de precalificare se pot depune până la data de 8 mai, ora 16.00, faţă de 22 aprilie ora 16.00, cum a fost stabilit iniţial. Deschiderea documentelor va avea loc 9 mai, ora 11.00 la sediul Ministerului Transporturilor, faţă de 23 aprilie în procedura iniţială, iar până pe 15 mai, ora 12.00, se analizează documentele şi va fi publicată o listă scurtă cu potenţialii investitori, precum şi lista celor respinşi. Iniţial, termenul pentru publicarea listei scurte fusese 29 aprilie.

Termenul stabilit iniţial pentru depunerea ofertelor celor înscrişi pe lista scurtă, 8 mai, a fost decalat pentru 27 mai, ora 10.00 la sediul Ministerului Transporturilor, iar din 28 mai comisia de privatizare va purta negocieri cu fiecare ofertant în parte.


Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, documentele trebuie depuse de potenţialii cumpărători până cel târziu în data de 19 iunie, ora 12.00, iar în data de 26 iunie, ora 11.00, la sediul ministerului, Comisia de privatizare va deschide plicurile depuse de ofertanţii prezenţi şi va stabili câştigătorul licitaţiei.

Preţul de pornire al licitaţiei pentru 51% din acţiunile CFR Marfă este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare poate fi achiziţionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent în lei.

Participanţii trebuie să depună 10.000 de euro sau echivalent în lei prin ordin de plată la Trezorerie sau într-un cont de la Eximbank pentru documentele pentru licitaţie, iar în cazul precalificării vor trebui să mai plătească o taxă de 5.000 de euro pentru a consulta camera de date.
 
http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/190682-Mai-multe-termene-ale-licitatie-pentru-privatizarea-CFR-Marfa-decalate-castigatorul-va-fi-anuntat-pe-26-iunie.html

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA are de luni un nou Consiliu de Administraţie, format din Sorin Mîndruţescu, Peter Weiss, Peter Raimund Kubinschi, Enache Jiru şi George Micu, conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor

15 apr. 2013
Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CNCF CFR SA a respins luni în unanimitate Planul de Administrare revizuit al Consiliului de Administraţie al companiei.

Conform prevederilor OUG nr 109/2011, art. 30, alin. 3 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, AGA a numit un nou Consiliu de Administraţie, din lista persoanelor propuse de consultantul angajat de Ministerul Transporturilor (SC PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, D&B David şi Baias S.C.A. şi George Butunoiu Group SRL), mandatul membrilor celui precedent încetând de drept.

Noul Consiliu de Administraţie este format din următorii membri, aleşi la recomandarea consultantului: Sorin Mîndruţescu - CEO Oracle România, de trei ori a fost ales preşedinte al American Chamber of Commerce in Romania (AmCham); Peter Weiss - ex Country CEO Bancpost, fost presedinte al ABN Amro România (RBS Romania); Peter Raimund Kubinschi; Enache Jiru;
George Micu.

Ca urmare a demisiei domnului Dimitris Sophocleous, competenţa de numire a directorului general revine noului CA.

Din Consiliul de Administraţie revocat luni făceau parte Lucian Isar (preşedinte), Enache Jiru, Sophocleous Dimitris, Dănuţ - Leonard Sandu şi Florian Raimund Kubinschi,

Anunt al MTI privind privatizarea CFR Marfa

05 apr. 2013
Anunț cu privire la oferta de vânzare acțiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare și neangajante, urmată de licitație cu ofertă în plic