Noutati, stiri, comunicate

Adresa inaintata conduceri SNTFC CFR CALATORI

17 mai. 2013
Recentele masuri adoptate de SNTFC CFR Calatori SA, cu privire la anularea unor trenuri de calatori pe anumite relatii de circulatie, au produs si produc in continuare nemultumiri majore in randul calatorilor si a personalului feroviar, care prin natura serviciului sunt dependenti de naveta cu trenul la si de la locul de munca, nemultumiri care sunt reflectate in nenumarate reclamatii inregistrate in ultima perioada la nivelul STFC 1 – 8.

Document anexat.

ADRESA COMUNA A FEDERATIILOR DIN TRANSPORTUL FEROVIAR INAINTATA M.T.I.

17 mai. 2013

COMUNICAT M.T.

17 mai. 2013
Ministerul Transporturilor anunță că următorul termen pentru depunerea documentaţiei de participare la procedura de precalificare pentru privatizarea SNTFM CFR MARFĂ este data de 23 mai 2013, ora 13.00. Termenul final pentru deschiderea ofertelor şi desemnarea ofertantului câştigător rămâne 20 iunie 2013, conform angajamentelor stabilite cu Fondul Monetar Internaţional.

În urma informării organismelor financiare asupra rezultatului primei proceduri de precalificare, care a avut ca rezultat respingerea documentaţiilor depuse, în formă incompletă, de către cei trei potenţiali investitori la această procedură, Ministerul Transporturilor a reluat procedura de precalificare prin stabilirea şi publicarea noilor termene necesare pentru achiziţionarea dosarului de prezentare şi pentru participarea la următoarele etape ale procesului de privatizare.

Dosarul de prezentare şi de participare la noua procedură de precalificare poate fi achiziţionat începând de joi, 16 mai 2013, ora 14.00, de către toţi potenţialii investitori interesaţi, iar termenul limită pentru depunerea documentaţiei fiind 23 mai 2013, ora 13.00.

În data de 23 mai 2013, începând cu ora 14.00, Comisia de Privatizare va deschide plicurile cu documentele de participare, va verifica documentaţiile depuse şi va întocmi lista scurtă cu potenţialii investitori calificaţi în etapa următoare.

Pentru etapa de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, ofertele şi propunerile/comentariile potenţialilor cumpărători (înscrişi pe lista scurtă), asupra proiectului de contract de vânzare-cumpărare de acţiuni, se vor depune la sediul ministerului, în plic sigilat, până în data de 5 iunie 2013, ora 16.00.

Începând cu data de 6 iunie 2013, ora 10.00, Comisia de Privatizare va purta negocieri cu fiecare ofertant aflat pe lista scurtă, pe baza unei planificări ce se va afişa la sediul Ministerului Transporturilor.

Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, documentele trebuie depuse până cel târziu în data de 19 iunie, ora 12.00, acest termen fiind cel de decădere, iar în data de 20 iunie, ora 11.00, la sediul ministerului, Comisia de Privatizare va deschide plicurile depuse de către ofertanţii prezenţi şi va stabili câştigătorul licitaţiei.

Privatizarea CFR Marfă se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al Companiei.