Noutati, stiri, comunicate

ADRESA MINISTERULUI DE FINANTE PUBLICE PRIVIND UNELE CLARIFICARI LA PROIECTUL DE ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI REFERITOR LA RESTRANGEREA DREPTULUI GRATUIT DE CALATORIE PE CALEA FERATA

16 aug. 2013
MINISTERUL  FINANTELOR  PUBLICE

Viceprim-ministru
Ministrul  Finantelor Publice
D-l   Daniel  Chitoiu

Ministru delegat pentru buget
D-l  Liviu  Voinea


              Referitor la proiectul ordonantei de urgenta a guvernului privind intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitatile administrativ- teritoriale sunt actionari unici sau majoritari sau detin direct sau indirect o participatie majoritara, va adresam rugamintea sa ne precizati daca ati avut in vedere mentinerea si pentru anul 2014 a restrictiilor cuprinse la ART. II -  art. 19 lit. a din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80 din 8 septembrie 2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 636 din 10 septembrie 2010, astfel cum a fost aprobata cu modificari prin Legea nr. 283 / 14.12.2011, privind restrangerea dreptului gratuit de calatorie in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, drept stabilit prin Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, republicata, cu modificarile ulterioare.
              Mentionam ca restrictiile la care facem referire au fost mentinute pentru anul 2013 prin adoptarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 84 din 12 decembrie 2012, privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar in anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum si unele masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial 845 din 13 decembrie 2012.

Bucuresti, 16.08.2013.

Cu consideratie,

PRESEDINTE
Gheorghe  Fratica

ANUNT

14 aug. 2013
Guvernul acordă încă o zi liberă pentru bugetari, vineri 16 august, după cea legală de joi, pentru Adormirea Maicii Domnului. Decizia a fost anunţată de premierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern de miercuri.


'O să adoptăm astăzi Hotărârea de Guvern ca vineri să fie zi liberă, care, sigur, se va recupera într-una din sâmbetele următoare. Faptul că oamenii sărbătoresc mâine Sfânta Maria este totuşi o sărbătoare foarte mare nu doar pentru ortodocşi, ci şi pentru catolici,  a spus Ponta, în debutul şedinţei de Guvern.

NOTA

06 aug. 2013
In data de 31.07.2013 o delegatie din conducerea FNFMC  formata din Fratica Gheorghe, Istrate Viorel, Mare Grigore s-au intalnit cu dnul Prim- Ministru Victor Ponta. Au purtat discutii cu privire la:
• Stoparea proceduri de privatizare a CFR Marfa;
• Necesitatea unui program de administrare a CFR Marfa;
• Modificarea politici de tarifare si simplificarea procedurilor de inchiere a contractelor de transport;
• Program de modernizare material rulan la CFR Calatori;
• Alocarea necesarului de subventie la CFR Calatori;
• Program de reabilitare a infrastructuri feroviare;
• Absortia fondurilor europene;
• Reintregirea drepturilor perdute de salariatii de la calea ferata;
• Oportunitatea creerii cadrului legislativ necesar constituirii unei societati de tip holding pentru sectorul feroviar.