Noutati, stiri, comunicate

NOTA INFORMATIVA - ORDONANŢĂ DE URGENTĂ cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare

30 oct. 2015
 La data de 29 octombrie 2015 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 806, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 47, prin care se asigura cadrul financiar si legislativ, in conformitate cu actul nr. 158/SG/10/2015 al Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, pentru solutionarea solicitarilor organizatiilor de sindicat in vederea incheierii contractelor colective de munca la nivelul unitatilor de cale ferata.
Pentru operationalizarea rectificarii bugetare adoptata de Guvernul Romaniei in data de 23 octombrie 2015, este necesara adoptarea modificarilor corespunzatoare a bugetelor de venituri si cheltuieli ale unitatilor de cale ferata, modificari care vor fi aprobate prin Hotarari de Guvern la nivelul fiecarei unitati de cale ferata ( a nu se confunda cu modificarea bugetelor de venituri si cheltuieli urmare a rectificarii bugetare din 28 iulie 2015 !)
Pentru conservarea drepturilor de natura salariala aferente prestatiilor efectuate de salariati in luna octombrie 2015, drepturi care nu sunt cuprinse in contractele individuale de munca, precum si pentru plata integrala a acestor drepturi in cursul lunii noiembrie, au fost incheiate acorduri colective de munca la nivelul celor trei unitati feroviare, acorduri menite sa acopere perioada intermediara pana la semnarea si inregistrarea contractelor colective de munca.

Biroul Executiv

Adresa Guvernului Romaniei privin rectificarea bugetara

22 oct. 2015
 

SINTEZA RECTIFICARE BUGETARA OCTOMBRIE 2015

21 oct. 2015
 In atasament gasiti in prezentare sintetica proiectul de rectificare a bugetului de stat,   octombrie 2015 .

Raspuns notificare conflict de munca

06 oct. 2015
In atasament, raspunsurile CNCF CFR SA si SNTFM CFR MARFA SA la sesizarile Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial privind existenta premiselor declansarii conflictului de munca la nivelul celor doi angajatori.

Sesizare declansare conflict de munca

02 oct. 2015
In atasament, sesizarile privind existenta premiselor declansarii conflictului de munca inregistrate astazi la nivelul CNCF CFR SA , SNTFC CFR CALATORI SA, SNTFM CFR MARFA SA.

COMUNICAT 01. 10.2015

01 oct. 2015
 TUTUROR ORGANIZATIILOR DE SINDICAT AFILIATE
LA FEDERATIA NATIONALA FEROVIARA MISCARE COMERCIAL

TUTUROR MEMBRILOR DE SINDICAT
AI FEDERATIEI NATIONALE FEROVIARE MISCARE COMERCIAL

La data de 30 septembrie 2015 si-au incetat valabilitatea acordurile colective inregistrate la cele trei unitati de cale ferata – CNCF CFR SA, SNTFM CFR MARFA SA si SNTFC CFR CALATORI SA, fara a se realiza consensul in ceea ce priveste incheierea noilor contracte colective de munca cu valabilitate de la 1 octombrie 2015.
Avand in vedere faptul ca, reprezentantii administratiilor feroviare angajati in procesul de negociere nu au asumat semnarea contractului colectiv de munca cu solutionarea revendicarilor formulate de Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial, reprezentantii sindicali nu au semnat contractul colectiv de munca si nici vreun alt acord colectiv.
Desi in cursul ultimilor patru luni, Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial a initiat demersuri insotite de nenumarate adrese oficiale la factorii decizionali, participand la toate intalnirile de analiza organizate la nivelul Ministerului Transporturilor, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Muncii, Companiei Nationale de Cai Ferate, Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa si Societatii Nationale Feroviare de Transport Feroviar de Calatori, aratand si sustinand cu argumente nevoile de solutionare a principalelor probleme sociale ale comunitatii feroviare, pana la data de 30 septembrie 2015 am primit doar promisiuni si asigurari ca problemele vor fi rezolvate.
Avand experienta negocierilor din luna martie 2015 cand au fost facute promisiuni similare, insa problemele nu si-au gasit rezolvabilitatea in concret, a fost luata hotararea de declansare a conflictului de munca la toate cele trei unitati de cale ferata, in concordanta cu pozitia exprimata de reprezentantii organizatiilor de sindicat membre ale federatiei.
In aceste conditii, in cursul zilei de 01 octombrie 2015, Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial va notifica in mod oficial conducerile celor trei unitati feroviare despre existenta premiselor declansarii conflictului de munca in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 62/2011 – Legea dialogului social, aceasta fiind prima etapa prevazuta de lege.
Precizam ca toate documentele oficiale care au stat la originea demersurilor noastre, rezultatele intalnirilor oficiale cu factorii decidenti si procesele verbale de negociere colectiva se afla in posesia reprezentantilor organizatiilor de sindicat membre ale federatiei.

Biroul Executiv